Straatmuzikant
Het is toegestaan om zonder vergunning op alle locaties in de binnenstad, met uitzondering van de terrassen, akoestische muziek ten gehore te brengen. Na 15 minuten moet u zich 200 meter verplaatsen.
Wilt u buiten het centrum muziek maken op de openbare weg en gebruikt u daarbij geen geluidsapparatuur? Dan hebt u een ontheffing voor onversterkte muziek nodig.
BELEIDSREGEL ONVERSTERKTE MUZIEK
In artikel 4.1.5 lid 1 Algemene plaatselijke verordening Zwolle is bepaald dat het verboden is toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor een omwonende of overigens voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt.
Ter uitwerking van deze verbodsbepaling stelt het college van burgemeester en wethouders de volgende beleidsregel vast.
- 1.
Het is toegestaan op alle locaties in de binnenstad met uitzondering van de terrassen akoestische muziek ten gehore te brengen.
- 2.
Om te voorkomen dat er voor omwonenden of de omgeving geluidhinder ontstaat, moet de straatartiest zich elke vijftien minuten minstens 200 meter verplaatsen.
Geluidversterkende apparatuur is verboden. Een groot deel van de binnenstad is voor muzikanten verboden terrein. In het amfitheater op de IJsselkade mag langer worden opgetreden.
Voor meer info klik hier.
Heeft een dweilorkest die zich om de 15 minuten verplaatst ( 200 meter ) een vergunning nodig om op een koopavond te spelen.
(Hoe) wordt hier ook voldoende op gehandhaafd, vraag ik me af?
Ik woon in een bovenwoning in de Diezerstraat en ik heb tegenwoordig bijna elke week op vrijdag, zaterdag en zondag (langer dan 15 min. per keer) het draaiorgel voor mijn deur staan. Onze huurwoning heeft enkel glas, dus ook als het orgel verderop in de straat staat horen we hem in onze woon- en werkkamer erg duidelijk (zelfs met koptelefoon op). Afgezien van dat ik geen liefhebber ben van draaiorgelmuziek, is werken en telefoneren gewoon niet meer te doen op dagen dat het draaiorgel langs komt. En come on, 3 dagen achter elkaar ??
Ik snap dat je niet zo maar met een uitversterkt instrument op straat mag staan. Toch vraag ik me af of een draaiorgel niet veel harder is dan dat? Zou het niet eerlijker zijn om een meetbaar aantal DB eraan te koppelen of iets dergelijks?
Ook zie ik de mannen van het draaiorgel zich niet aan de Corona regels houden, zo dicht als ze met het centenpontje richting mensen lopen om geld te vragen + ze hebben geen mondkapje op. Ook ben ik van mening dat we in deze Lock-down mensen niet moeten stimuleren om gezellig rond te blijven hangen (bij een draaiorgel) in de stad!
Het gaat hier alleen om muziekanten, hoe zit het met optredens van andere dingen zoals levende standbeelden.
Hallo, stel ik speel electrisch gitaar in de binnenstad met een klein versterkertje die iets harder gaat dan een akoestische gitaar. Mag ik dat doen
stom