Den Haag

Den Haag plaatsnaambordVergunning voor optreden als straatartiest

Wilt u als straatartiest optreden? Bijvoorbeeld als muzikant, acrobaat, tekenaar of portrettekenaar? Vaak heeft u een vergunning nodig. Vraag een vergunning aan

Omschrijf in het formulier duidelijk wat u wilt gaan doen, de plek waar u wilt staan en het tijdstip waarop u van plan bent op te treden. Stuur ook een plattegrond mee van de plaats waar u wilt optreden.

Optreden in Scheveningen

Wilt u in Scheveningen als straatartiest optreden? Neem dan tevoren telefonisch contact op met het politiebureau in Scheveningen via het landelijke nummer 0900 – 88 44. Om als straatartiest te mogen werken, moeten uw persoonsgegevens bekend zijn bij de politie. De plekken waar u in Scheveningen op mag treden, staan in het uitvoeringsbesluit bij de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor Scheveningen.

Den Haag stadswapenVoorwaarden

U hoeft géén vergunning aan te vragen als u aan alle volgende voorwaarden voldoet:

  • u treedt met niet meer dan 3 personen op
  • u gebruikt geen draaiorgels, geluidsversterkende apparatuur of slaginstrumenten (zoals trommels en bongo’s)
  • de activiteit duurt niet langer dan 30 minuten
  • de activiteit vindt plaats tussen 8.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.

Meld uw optreden altijd vooraf bij het politiebureau in de buurt of wijk waarin u wilt optreden!

Op bepaalde plekken en tijden is het altijd verboden om op te treden. Voor deze plekken kunt u geen vergunning aanvragen. De precieze plekken staan in het uitvoeringsbesluit bij de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor Den Haag.

Krijgt u toestemming om te mogen optreden? Zorg dat u de vergunning bij u heeft tijdens uw optreden. U moet dit bewijs altijd kunnen laten zien.

Kosten

Geen kosten

Hoe lang duurt het?

U krijgt binnen 8 weken bericht over uw aanvraag.

Heeft u zich opgegeven bij de politie in Scheveningen voor een optreden in de badplaats? Dan wordt u gebeld voor een afspraak. U hoort dan of uw aanvraag is goedgekeurd en wanneer u uw toestemmingsbewijs kunt ophalen.

Voor meer info klik hier.

Parkeren

Hier vind u samengestelde lijst met parkeerlocaties die zich alle erg dicht bij verschillende culturele en commerciële attracties bevinden. Vanaf iedere parkeerplek is het mogelijk te voet verder te gaan. Uiteraard zit er een verschil in de loopafstanden. Zie https://parkerendenhaagcentrum.nl/