Arnhem

Arnhem plaatsnaambordHet is verboden op basis van de APV ten behoeve van publiek als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te treden, dan wel muziek ten gehore te brengen op de openbare weg.

Vrij gebied

Het gebied van de binnenstad en tussen de singels is door de burgemeester aangewezen als ‘vrij’ gebied, d.w.z. voor deze gebieden hoeft geen ontheffing te worden aangevraagd, MITS men aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • er mag geen gebruik worden gemaakt van geluidversterkende apparatuur, trommels en slaginstrumenten
 • er mag geen muziek ten gehore worden gebracht tussen 23.00 en 09.00 uur
 • er mag geen muziek ten gehore worden gebracht door een groep van personen die uit meer dan zes personen bestaat
 • er mag geen muziek ten gehore worden gebracht op een terras waarvoor een vergunning is verleend
 • degene of de groep die muziek ten gehore brengt, verplaatst zich minstens eenmaal per tien minuten over een afstand van minstens honderd meter.

Arnhem stadswapenIn alle andere gevallen moet men een ontheffing van het APV-verbod aanvragen bij het Loket Bouwen Wonen en Leefomgeving.

N.B.: Deze voorwaarden gelden ook voor het exploiteren van een draaiorgel.

Voor meer info klik hier.

3 gedachten over “Arnhem”

 1. Er zijn een aantal muzikanten in Arnhem die geen noot fatsoenlijk kunnen spelen. Neem de man met cowboyhoed en de trekzak die bij de markt ‘speelt’ op zaterdag. Kippenvel van narigheid. En niks elke 10 minuten verplaatsen…als een muzikant redelijk speelt, hartstikke leuk! Maar al die prutsers…doe er wat aan!

  Beantwoorden
 2. Hallo Cindy,
  Helaas wel, je kunt beter je versterkertje thuis
  laten.
  Het geluid van je akoestisch gitaar is al luid genoeg voor de winkeliers, dus zeker voor het publiek.
  In de regels moet je om de tien minuten naar een ander plek verkassen van minstens honderd meters verder, in praktijk doet niemand dat.
  Als je bijvoorbeeld in de kerkstraat/kerkplein spelen heb je geen versterker nodig, daar kom maar weinig auto’s, zo ja dan rijden ze vijf tot tien kilometer per uur, heel weinig geluid, dus.
  Zo lang de winkeliers niet over jou klagen, kun je gerust een half uur of drie kwartiers per spel plek spelen, dat doen (bijna) vrijwel alle straatmuzikanten.
  Ik ook, dus.
  In zes jaar tijd ben slechts een keer door de stadswacht/toezicht en veiligheid aangesproken en zonder boete moet verplaatsen.

  Succes met je optreden toegewenst.

  Beantwoorden
 3. Hi , ik ben ook straatartiest maar heb een versterkertje van 5 watt , die op batterijen werkt puur om mijn gitaar een klein beetje duidelijker te laten overkomen ,moet ik dan toch APV aanvragen ? Ik klink niet sterker dan een draaiorgel.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.