Achtergrondinfo

Roel van DongenHallo sitebezoeker,

Mijn naam is Roel van Dongen en ben initiatiefnemer van deze website.

In mijn beleving is straattheater de graadmeter van de Nederlandse cultuur en is het m.i. hoog tijd om deze op te waarderen. Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten als organisatoren ertoe te bewegen de kwaliteit van straattheater in Nederland naar een hoger plan te tillen. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partijen elkaar kunnen vinden. Vandaar mijn inspanningen om middels deze “sitecluster” en de verschillende discussiegroepen op de sociale media (zie LinkedIn en Facebook) een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

Deze website maakt deel uit van een zgn. “sitecluster”. Een door mij bedacht concept wat inhoudt dat verschillende domeinnamen met de daarbij behorende websites gekoppeld zijn en naar elkaar verwijzen. Deze sitecluster omvat een aantal verschillende “topdomeinen” waaronder Straattheater.nl, Straatartiesten.nl en Straatmuzikanten.nl. Elke domeinnaam heeft een eigen website met eigen teksten en eigen foto’s. Daardoor wordt elke website door de zoekmachines apart geïndexeerd. De websites zijn aan elkaar gekoppeld en verwijzen allemaal naar dezelfde informatie en vermeldingen. De vind-kans via deze siteclusters is dus vele malen groter dan via een aparte of eigen website.

De “top” domeinnamen van deze sitecluster staan garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar het woord straat, theater, muzikant en artiest in genoemd worden.

Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat….