Achtergrondinfo

Roel van DongenHallo sitebezoeker,

Mijn naam is Roel van Dongen en ben initiatiefnemer van deze website.

In mijn beleving is straattheater de graadmeter van de Nederlandse cultuur en is het m.i. hoog tijd om deze op te waarderen. Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten als organisatoren ertoe te bewegen de kwaliteit van straattheater in Nederland naar een hoger plan te tillen. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partijen elkaar kunnen vinden. Vandaar mijn inspanningen om middels deze “sitecluster” en de verschillende discussiegroepen op de sociale media (zie LinkedIn en Facebook) een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

Regelmatig krijg ik vragen van artiesten/muzikanten die willen optreden in de openbare ruimte. Ik ben geen bureau of organisator. Ik bemiddel niet maar bied alleen een platform op internet middels deze “sitecluster” met onderstaande websites. Op deze manier wil ik de vragende en aanbiedende partijen met elkaar in contact brengen.

SITECLUSTERS

Deze website maakt deel uit van een zgn. “sitecluster”. Een door mij bedacht concept wat inhoudt dat verschillende domeinnamen met de daarbij behorende websites gekoppeld zijn en naar elkaar verwijzen. Deze sitecluster omvat een aantal verschillende “topdomeinen” waaronder Straattheater.nl, Straatartiesten.nl en Straatmuzikanten.nl. Elke domeinnaam heeft een eigen website met eigen teksten en eigen foto’s. Daardoor wordt elke website door de zoekmachines apart geïndexeerd. De websites zijn aan elkaar gekoppeld en verwijzen allemaal naar dezelfde informatie en vermeldingen. De vind-kans via deze siteclusters is dus vele malen groter dan via een aparte of eigen website.

De “top” domeinnamen van deze sitecluster staan garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar het woord straat, theater, muzikant en artiest in genoemd worden. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat….

RESPONS

De vraag of deze sitecluster wel tot boekingen leidt, wordt vaak gesteld. Het is voor mij niet meetbaar hoeveel boekingen voortkomen uit de verschillende vermeldingen. De klant kan immers rechtstreeks contact op nemen met de betreffende artiest via zijn pagina. Ook is het voor mij niet te achterhalen of er contacten en/of boekingen tot stand zijn komen via de eigen websites na verwijzing via deze sitecluster. Ik ben immers helemaal niet betrokken bij contacten tussen aanvrager en aanbieder. Wat ik wel kan zien zijn de bezoekersaantallen van de diverse websites. De bezoekersaantallen groeien nog steeds!  De interpretatie van de getallen en metingen is aan de deskundigen. Hierbij de statistieken van afgelopen jaar per maand:

SAMENVATTING en FOTO’S

Het is raadzaam om je tekst in de samenvatting (300 tekens) goed aan te scherpen en meteen aan te geven waar je goed in bent of wat je onderscheidend maakt. Op basis van deze tekst zal de bezoeker besluiten verder te klikken of om naar jouw website gaan. Ook de keuze van je promofoto’s is van invloed om een bezoeker door te laten klikken op jouw vermelding. Leuke actiefoto’s spreken meer aan dan geposeerde studiofoto’s.

SEO

Om de vindbaarheid van de site én de vermeldingen te verbeteren heb ik de mogelijkheid toegevoegd om ook een directe link te plaatsen naar je Facebook account, je You Tube kanaal en/of je Instagram account. De SEO (Search Engine Optimalization) van de website is daardoor verbeterd en daardoor zal ook jouw vermelding hoger uitkomen bij de resultaten van de verschillende zoekmachines. Het toevoegen van deze links is gratis en is nu gestandaardiseerd in de aanmeldingsprocedure.

Mijn theorie is dat je beter een vermelding kunt hebben op een site die hoog in de zoekresultaten staat op jouw zoekwoord/term dan wanneer je zelf veel moet investeren om proberen bij de eerste 3 pagina’s van de zoekresultaten te komen. Dat kost altijd een veelvoud van wat een vermelding op deze sitecluster kost. De (top)domeinnamen staan garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar het woord straat, openbare ruimte, openlucht, optreden, voorstelling, concert, muzikant en artiest in genoemd worden. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat….

SSL Certificaat
De belangrijkste websites van de siteclusters van Performers Platform hebben een Rapid SSL certificaat gekregen. Een SSL certificaat biedt de bezoekers van deze websites maximale veiligheid en voorkomt dat privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld een aanmelding terechtkomt bij derden. Google plaatst de websites met een SSL-certificaat systematisch hoger in de ranking, wat de bezoekersaantallen ten goede komt.

Een nieuw initiatief/concept, zoals de siteclusters van Performers Platform, hebben tijd en ondersteuning nodig om een plaats op het internet te vinden. De vindbaarheid is daarbij erg belangrijk. Er wordt achter de schermen dan ook doorlopend hard gewerkt aan de SEO om hoog te eindigen in de zoekresultaten bij de diverse zoekmachines en andere mediaplatforms.

Ik hoop dat jullie dit initiatief blijven ondersteunen.
Groet en veel succes!
Roel van Dongen.