Achtergrondinfo

Roel van Dongen
Hallo sitebezoeker,

Mijn naam is Roel van Dongen en ben initiatiefnemer van deze website.

Deze website maakt deel uit van een zgn. “sitecluster”. Een door mij bedacht concept wat inhoudt dat verschillende domeinnamen met de daarbij behorende websites gekoppeld zijn en naar elkaar verwijzen.

Deze sitecluster betreft de domeinen
Straattheater.nl, Straatartiesten.nl, 
Straatmuzikanten.nlStraatentertainment.nl,
Straatoptredens.nlStraatvoorstellingen.nl en Buitenoptredens.nl

In mijn beleving is straattheater de graadmeter van de Nederlandse cultuur en is het m.i. hoog tijd om deze op te waarderen. Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten als organisatoren ertoe te bewegen de kwaliteit van straattheater in Nederland naar een hoger plan te tillen. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kunnen vinden. Vandaar mijn inspanningen om middels deze sitecluster en de verschillende discussiegroepen op de sociale media (zie LinkedIn en Facebook) een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

Deze site is in september 2015 in de testfase online gegaan en de introductie van deze sitecluster vond plaats in januari 2016 op de Internationale Artiesten & Evenementen Beurs te Eindhoven.
De statistieken worden vanaf dat moment verzameld. De bovengenoemde domeinnamen van deze sitecluster staan garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar het woord straat, theater, muzikant en artiest in genoemd worden.

Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat….

Reacties zijn gesloten.